Reklama r2m

 

GIS: toksyna w partii makaronu żytniego pełnoziarnistego

GIS: toksyna w partii makaronu żytniego pełnoziarnistego


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o wykryciu wyższego niż dopuszczalny poziomu ochratoksyny A w partii makaronu żytniego określonej w tym ostrzeżeniu.

Ochratoksyna A jest toksyną wytwarzaną przez grzyby rodzaju Aspergillus  i Penicillium, która ma szkodliwe działanie na zdrowie człowieka.

 

Szczegóły dotyczące produktu:

Nazwa produktu: Sainte Maure Chevre President 200g
Producent: Société Fromagère de Riblaire
Termin przydatności do spożycia: 

Produkt: Bartolini Eko makaron 100 % żytni pełnoziarnisty (ekologiczny), gniazda Nr 4 (tagliatelle),  masa netto 250 g,
Numer partii: 06.2024L02
Data minimalnej trwałości: 06.2024
Producent: P.P.H „TABIT” Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock.
Produkt: Bartolini Eko makaron 100 % żytni pełnoziarnisty (ekologiczny), świderek, masa netto 400 g,
Numer partii: 06.2024L02
Data minimalnej trwałości: 06.2024
Producent: P.P.H „TABIT” Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock.
Produkt: Bartolini Eko makaron 100 % żytni pełnoziarnisty (ekologiczny), muszla Nr 2, masa netto 400 g,
Numer partii: 06.2024L02
Data minimalnej trwałości: 06.2024
Producent: P.P.H „TABIT” Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać partii wyrobów określonych w tym komunikacie.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s