Reklama r2m

 

GIS: Salmonella spp. w jednej partii salami w sklepach Lidl

GIS: Salmonella spp. w jednej partii salami w sklepach Lidl


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o wykryciu bakterii Salmonella spp. w określonej poniżej partii salami pochodzącego z Włoch.

Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Produkt dystrybuowany był w sieci sklepów Lidl.

 

Szczegóły dotyczące produktu:

Nazwa produktu: Salame Strolghino
Numer partii: 16
Data minimalnej trwałości: 01/05/2023, 30/04/2023, 28/04/2023
Producent: Salumificio Galli Remo Srl, Via Milano 187 46019 Cogozzo di Viadana, numer identyfikacyjny CE IT 1212 L
Dystrybutor w Polsce: Lidl sp. z o.o. sp.k. z siedzibą w Jankowicach, ul. Poznańska 48, 62-080 Tarnowo Podgórne
Kraj pochodzenia: Włochy


 

Zalecenia dla konsumentów:
Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.


Tekst: Główny Inspektorat Sanitarny
Grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s