Reklama r2m

 

GIS: przybory kuchenne Fackelmann - migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych

GIS: przybory kuchenne Fackelmann - migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował, że stwierdzono migrację do żywności pierwszorzędowych amin aromatycznych w badanych próbkach przyborów kuchennych firmy Fackelmann - określonych w komunikacie.

Pierwszorzędowe aminy aromatyczne to substancje szkodliwe dla zdrowia.

 

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: FACKELMANN Szczypce do steku, 29 cm
Numer partii: 40197 - 4
Kod kreskowy: 4008033401975
Producent: Fackelmann GmbH+Co. K.G, Sebastian Fackelmann, str. 6, 91217 Hersbruck, Niemcy
Kraj pochodzenia: Niemcy

 

 

Produkt: FACKELMANN Szczypce wielofunkcyjne, 27 cm
Producent: Fackelmann GmbH+Co. K.G, Sebastian Fackelmann, str. 6, 91217 Hersbruck, Niemcy
Kwestionowany produkt jest oznaczony numerem artykułu 230118 – 4 (na przedniej części etykiety) i kodem kreskowym 5903002301180 (na tylnej części etykiety) lub numerem artykułu 41118 i kodem kreskowym 4008033411189:

 

numer artykułu 230118 – 4 (na przedniej części etykiety) i kod kreskowy 5903002301180 (na tylnej części etykiety):

 

 

numer artykułu 41118 i kod kreskowy 4008033411189:

 

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy używać produktu wskazanego w komunikacie do kontaktu z żywnością.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

 

Reklama r6s