Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował, że stwierdzono migrację do żywności pierwszorzędowych amin aromatycznych w badanych próbkach przyborów kuchennych firmy Fackelmann - określonych w komunikacie.
Pierwszorzędowe aminy aromatyczne to substancje szkodliwe dla zdrowia.
Szczegóły dotyczące produktu:
Produkt: FACKELMANN Szczypce do steku, 29 cm
Numer partii: 40197 - 4
Kod kreskowy: 4008033401975
Producent: Fackelmann GmbH+Co. K.G, Sebastian Fackelmann, str. 6, 91217 Hersbruck, Niemcy
Kraj pochodzenia: Niemcy
Produkt: FACKELMANN Szczypce wielofunkcyjne, 27 cm
Producent: Fackelmann GmbH+Co. K.G, Sebastian Fackelmann, str. 6, 91217 Hersbruck, Niemcy
Kwestionowany produkt jest oznaczony numerem artykułu 230118 – 4 (na przedniej części etykiety) i kodem kreskowym 5903002301180 (na tylnej części etykiety) lub numerem artykułu 41118 i kodem kreskowym 4008033411189:
numer artykułu 230118 – 4 (na przedniej części etykiety) i kod kreskowy 5903002301180 (na tylnej części etykiety):
numer artykułu 41118 i kod kreskowy 4008033411189:
Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy używać produktu wskazanego w komunikacie do kontaktu z żywnością.
Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny