Reklama r2m

 

GIS: Wykrycie bakterii Salmonella w jednej partii hamburgera drobiowego

GIS: Wykrycie bakterii Salmonella w jednej partii hamburgera drobiowego


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o wykryciu bakterii Salmonella spp. w 1 z 5 próbek hamburgera drobiowego produkowanego przez ANIMEX FOODS Sp. z o.o. w Opolu.

Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

 

Szczegóły dotyczące produktu:

Nazwa produktu: Hamburger drobiowy Classic, 250g, marki yano
Numer partii: 6350290081
Termin przydatności do spożycia: 27.03.2024
Kod kreskowy: 5 900751 015603
Producent: ANIMEX FOODS Sp. z o.o. Oddział w Opolu, ul. Drobiarska 4, 45-410 Opole, WNI 16610501

 

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem. Informacje na temat objawów związanych z zakażeniem Salmonella zawarte są na stronie internetowej pod hasłem „SALMONELOZY DUROWE I JELITOWE”.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s