Reklama r2m

 

GIS: ryzyko listeriozy po spożyciu Łososia atlantyckiego wędzonego

GIS: ryzyko listeriozy po spożyciu Łososia atlantyckiego wędzonego


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o stwierdzeniu obecności bakterii Listeria monocytogenes w określonej poniżej partii łososia wędzonego.

Produkt był dystrybuowany w sieci sklepów Makro Cash and Carry.

O ryzyku listeriozy od łososia wędzonego informowaliśmy też niecałe 2 tygodnie temu...

 

Spożycie żywności zanieczyszczonej Listeria monocytogenes może prowadzić do choroby zwanej listeriozą.

 

Szczegóły dotyczące produktu:

Producent: KINGSALMON Sp. z o.o., ul. Gwiezdna 49, 84-241 Gościcino, Zakład Produkcyjny w Żelistrzewie, 84-122 Żelistrzewo ul. Pucka 70, weterynaryjny numer identyfikacyjny 22111856

Dystrybutor: Makro Cash and Carry Polska S.A. Aleja Krakowska 61, 02-183 Warszawa
 
Zdjęcie Nazwa produktu Numer partii Termin przydatności do spożycia
  Łosoś atlantycki, wędzony plastrowany – FINE LIFE S121011 2.11.2022
  Łosoś Atlantycki wędzony na zimno – METRO CHEF S121011 2.11.2022
  Łosoś atlantycki wędzony na zimno – ARO 200g S121011 2.11.2022
  Łosoś atlantycki wędzony na zimno – ARO 100g S121011 2.11.2022
 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu wskazanego w komunikacie. W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu produktu objętego komunikatem, należy skontaktować się z lekarzem. 


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s