Reklama r2m

 

GIS: ryzyko listeriozy po spożyciu hamburgerów wieprzowych

GIS: ryzyko listeriozy po spożyciu hamburgerów wieprzowych


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o stwierdzeniu obecności bakterii Listeria monocytogenes w określonej poniżej partii hamburgerów wieprzowych.

Spożycie żywności zanieczyszczonej Listeria monocytogenes może prowadzić do choroby zwanej listeriozą.

 

Szczegóły dotyczące produktu:

Nazwa produktu: Hamburger wieprzowy, 260g
Termin przydatności do spożycia: 26/05/2023
Numer partii: 251/IV
Producent: Konspol Holding Sp. z o.o., Grottgera 40, 33-300 Nowy Sącz

 

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu produktu objętego komunikatem, należy skontaktować się z lekarzem.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s