Reklama r2m

 

GIS: Wysoki poziom akryloamidu w partii chipsów warzywnych

GIS: Wysoki poziom akryloamidu w partii chipsów warzywnych


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o stwierdzeniu wysokiego poziom akryloamidu w chipsach warzywnych wymienionych w ostrzeżeniu.

To kolejne ostrzeżenie o przekroczeniu poziomu akryloamidu w chipsach warzywnych w ostatnim czasie - tym razem od innego producenta i u innego dystrybutora.

Na podstawie oceny ryzyka Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego należy uznać, że produkty te mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumenta.

Wskazana w komunikacie partia chipsów była dystrybuowana w sieci drogerii Rossmann.


Szczegóły dotyczące produktu

Produkt: enerBio Chipsy warzywne 75 g, z trzech rodzajów warzyw, produkt odpowiedni dla vegan
Numer partii: E 108 086387
Data minimalnej trwałości: 18.11.2023
Wyprodukowano dla: Dirk Rossmann GmbH, Niemcy
Dystrybutor: Rossmann SDP sp. z o.o., św. Teresy 109, 91-222 Łódź

 


 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s