Reklama r2m

 

GIS: Niezadeklarowany alergen w boczku surowym

GIS: Niezadeklarowany alergen w boczku surowym


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o obecności białka soi w jednej partii produktu Boczek surowy wędzony Sokołów 100 g.

Na etykiecie produktu nie umieszczono odpowiedniej informacji dotyczącej obecności tego składnika alergennego. Spożycie produktu przez osoby z alergią na białka soi może wywołać u nich reakcję alergiczną.


Szczegóły dotyczące produktu

Produkt: Boczek surowy wędzony Sokołów 100 g
Numer partii: 32471S
Data minimalnej trwałości: 02/10/2023
Producent: Sokołów S.A., Al. 550-lecia 1, 08-300 Sokołów Podlaski, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 14290201 WE 

 


 

Zalecenia dla konsumentów:
Osoby z alergią na białko soi nie powinny spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s