Reklama r2m

 

GIS: Wysoki poziom akryloamidu w partii chipsów warzywnych

GIS: Wysoki poziom akryloamidu w partii chipsów warzywnych


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o stwierdzeniu wysokiego poziom akryloamidu w chipsach warzywnych wymienionych w ostrzeżeniu.

Na podstawie oceny ryzyka Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego należy uznać, że produkty te mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumenta.

Wskazana w komunikacie partia chipsów była dystrybuowana w sieci sklepów Lidl.


Szczegóły dotyczące produktu

Produkt: Bio Organic, Chipsy Warzywne z solą morską, Snack Day, 100 g
Numer partii: C 110 086502
Data minimalnej trwałości: 18.11.2023
Producent: Yellow Chips BV, Holandia
Dystrybutor: Lidl sp. z o.o. sp. k., ul Poznańska 48, Jankowice, 62-080 Tarnowo Podgórne

 


 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s