Reklama r2m

 

GIS: substancja alergenna - białko migdałowe - w piernikach z nadzieniem

GIS: substancja alergenna - białko migdałowe - w piernikach z nadzieniem


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o prowadzonym przez producenta wycofaniu wskazanej poniżej partii pierników z nadzieniem kremowym Orzech laskowy ze względu na wykrycie obecności alergenu - białka migdałowego.

Spożycie produktu przez osoby uczulone na migdały może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej.


Szczegóły dotyczące produktu:

Nazwa produktu: Pierniki z nadzieniem kremowym Orzech laskowy
Numer partii: L1293147A
Data minimalnej trwałości: 07.2022
Producent: Fabryka Cukiernicza Kopernik S.A., ul. Żółkiewskiego 34, 87-100 Toruń

 

 

Zalecenia dla konsumentów:
Osoby z alergią bądź nietolerancją na dwutlenek siarki i siarczyny nie powinny spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s