Reklama r2m

 

GIS: Salmonella w kiełbasie surowej - metce tatarskiej

GIS: Salmonella w kiełbasie surowej - metce tatarskiej


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o obecności pałeczek Salmonella spp. w jednej partii produktu pn. Kiełbasa surowa metka tatarska, 170 g.

Spożycie żywności zanieczyszczonej Salmonella może prowadzić do choroby zwanej salmonellozą.

 

Szczegóły dotyczące produktu


Produkt – Kiełbasa surowa metka tatarska, 170 g
Numer partii: 0211101071
Termin przydatności do spożycia: 01.12.2021
Producent: „PROSIACZEK” Sp. z o.o., Krąplewice 34, 86-131 Jeżewo, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140224

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktów z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s