GIS: Salmonella spp. w jednej partii kefiru

GIS: Salmonella spp. w jednej partii kefiru


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o wykryciu bakterii Salmonella spp. w w jednej partii kefiru 200 g z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Łobżenicy.

Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

 

Szczegóły dotyczące produktu:

Nazwa produktu: Kefir 200 g, OSM Łobżenica
Numer partii: 25.03.2023/1
Termin przydatności do spożycia: 25.03.2023
Producent: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łobżenicy, ul. Wyrzyska 16, 89-310 Łobżenica, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 30191601 WE

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem.


Tekst: Główny Inspektorat Sanitarny
Grafika: Główny Inspektorat Sanitarny