Reklama r2m

 

GIS: łyżka do makaronu - migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych

GIS: łyżka do makaronu - migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował, że stwierdzono migrację do żywności pierwszorzędowych amin aromatycznych, w badanych próbkach łyżki określonej w komunikacie.

Pierwszorzędowe aminy aromatyczne to substancje szkodliwe dla zdrowia.

 

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: Łyżka do makaronu nr partii 220304
Kod kreskowy: 5 903456 114749
Producent: Practic Sp. z o. o., S.K.A., Targowisko 499A, 32-015 Kłaj

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy używać produktu wskazanego w komunikacie do kontaktu z żywnością.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

 

Reklama r6s