Reklama.

 

GIS: wykrycie pałeczek Salmonella w partii produktu pn. Kurkuma

GIS: wykrycie pałeczek Salmonella w partii produktu pn. Kurkuma


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o wykryciu bakterii Salmonella spp. w trakcie badań urzędowych próbek kurkumy.

Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella spp. wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

 

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt - Kurkuma, 100 g
Zakład pakowania - FISTASZEK, Joanna Małysz, Dzielce 27, 22-463 Radecznica
Numer partii - P 14 05
Data minimalnej trwałości - 12.2022

 

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama