Reklama.

 

GIS: Wycofanie kilku partii serów irlandzkich - ryzyko listeriozy

GIS: Wycofanie kilku partii serów irlandzkich - ryzyko listeriozy


Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wycofaniu kilku partii serów irlandzkich ze względu na możliwą obecność Listeria monocytogenes.

Spożycie żywności zanieczyszczonej Listeria monocytogenes może prowadzić do choroby zwanej listeriozą.

 

Szczegóły dotyczące produktów:

Nazwy produktów: Irish cheddar with Irish Porter, Original Irish Whiskey, Red Wine, Original Irish Cream Liqueur, Wild Blueberries & Vodka
Numery partii: od 21109 do 21141 włącznie
Terminy przydatności do spożycia: od 24.08.2021 do 12.11.2021
Producent: Cahills Farm Cheeses, Cork Road, Newcastle West, County Limerick, Ireland, IE1811EC

Ostrzeżenie dotyczy wszystkich dostępnych mas produktów.

 

 

   
 

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktów oznaczonych numerami partii wskazanymi w komunikacie.
W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu produktów objętych komunikatem, należy skontaktować się z lekarzem.

Informacje na temat objawów związanych z zakażeniem Listeria monocytogenes zawarte są na stronie internetowej https://www.gov.pl/web/gis/choroby-zakazne2  pod hasłem „LISTERIOZA”.


Info i foto: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama