Reklama r2m

 

GIS: Salmonella w partii tatara wołowego

GIS: Salmonella w partii tatara wołowego


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o obecności pałeczek Salmonella spp. w jednej partii produktu pn. Tatar wołowy, 200 g.

Spożycie żywności zanieczyszczonej Salmonella może prowadzić do choroby zwanej salmonellozą.

 

Szczegóły dotyczące produktu


Produkt: Tatar wołowy, 200 g
Numer partii: 3210312
Termin przydatności do spożycia: 03.12.2021
Producent: Zakłady Mięsne Łuków S.A., ul. Przemysłowa 15, 21-400 Łuków, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06110266 WE

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktów z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s