Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega o wykryciu bakterii Salmonella w jednej partii sezamu łuskanego HELIO 200g.
GIS uprzedza, że spożycie produktu z tą bakterią, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Szczegóły dotyczące produktu:
Nazwa produktu: Sezam łuskany HELIO, 200 g
Numer partii: 65112
Data minimalnej trwałości: 09.2022
Producent: HELIO S.A. Wyględy, ul. Stołeczna 26, 05-083 Zaborów, Zakład produkcyjny: Brochów 119, 05-088 Brochów
Kraj pochodzenia: Nigeria
![]() |
![]() |
Zalecenia dla konsumentów:
Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.
Info i foto: Główny Inspektorat Sanitarny - https://gis.gov.pl