Reklama r2m

 

GIS: Salmonella w majeranku suszonym i w sezamie łuskanym

GIS: Salmonella w majeranku suszonym i w sezamie łuskanym


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o obecności:

  • pałeczek Salmonella spp. w jednej partii produktu pn. Sezam łuskany,
  • pałeczek Salmonella Infantis w jednej partii produktu pn. Majeranek suszony

Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella bez obróbki termicznej wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.


Szczegóły dotyczące produktów

Nazwa produktu: Sezam łuskany
Data minimalnej trwałości: 01 2025
Numer partii: 23003716
Kod kreskowy: 5905617002230
Producent: HELIO S.A. Wyględy, ul. Stołeczna 26, 05-083 Zaborów, Zakład produkcyjny: Brochów 119, 05-088 Brochów

 

Nazwa produktu: Majeranek suszony Prymat GastroLine
Data minimalnej trwałości: 07.2026
Numer partii: L1400164
Producent: Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój

 

    

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu wyżej wymienionych produktów, należy skontaktować się z lekarzem.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s