GIS: Salmonella w chałwie z pistacjami

GIS: Salmonella w chałwie z pistacjami


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o obecności bakterii Salmonella w chałwie z pistacjami pochodzącej z Turcji.

Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

 

Szczegóły dotyczące produktu:

Nazwa produktu: chałwa z pistacjami pn. TAHIN HELVA  HALVA,  FISTIKLI / PISTACHIO marki: KOSKA 1907, 200 g
Numer kodu kreskowego: 8 6907 10 009442
Numer partii: 212-300F/20
Najlepiej spożyć przed 26.10.2022
Dystrybutor: Kervan GmbH Flohrstr.26 Berlin 13507
Kraj pochodzenia: Turcja

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać partii produktu określonej w tym ostrzeżeniu.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny