Reklama r2m

 

GIS: Salmonella spp. w jednej partii kiełbasy surowej Metka wołowa

GIS: Salmonella spp. w jednej partii kiełbasy surowej Metka wołowa


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o wykryciu bakterii Salmonella spp. w określonej poniżej partii produktu: Kiełbasa surowa Metka wołowa Tatarska 200 g.

Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

 

Szczegóły dotyczące produktu:

Nazwa produktu: Kiełbasa surowa Metka wołowa Tatarska 200 g, Łuków
Numer partii: 05 9
Termin przydatności do spożycia: 14.03.2023
Producent: Zakłady Mięsne Łuków S.A, ul. Przemysłowa 15, 21-400 Łuków, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06110266 WE

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.


Tekst: Główny Inspektorat Sanitarny
Grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s