Reklama

 

GIS: Salmonella na skorupkach jaj i w steku z krokodyla

GIS: Salmonella na skorupkach jaj i w steku z krokodyla


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o obecności pałeczek Salmonella na powierzchni skorupek jaj oraz w mrożonym steku z krokodyla - w partiach produktów wskazanych poniżej.

Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

 

Szczegóły dotyczące produktów:

Produkt: Jaja z chowu klatkowego.10 świeżych jaj. Klasa wagowa M, klasa A
Numer partii: 23.10.21.T12
Najlepiej spożyć przed: 23.10.2021
Kod na skorupkach jaj: 3PL 16071303H6
Podmiot wprowadzający do obrotu: Polskie Fermy Grupa Producentów Sp. z o.o., Włostowa 109D, 48-317 Korfantów Zakład pakowania i sortowania jaj PL 16075903

 

Nazwa produktu: „Stek z krokodyla”, 250 g, mrożony
Numer partii: 2501263
Najlepiej spożyć przed: 01.07.2023
Importer: Tender Meat Sp. z o.o., ul. Wolności 21 09-100 Płońsk

 

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktów z partii objętej komunikatem, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama