Reklama r2m

 

GIS: ryzyko listeriozy po spożyciu pierogów z mięsem wieprzowym

GIS: ryzyko listeriozy po spożyciu pierogów z mięsem wieprzowym


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o stwierdzeniu obecności bakterii Listeria monocytogenes w określonej poniżej partii pierogów z mięsem wieprzowym.

Spożycie żywności zanieczyszczonej Listeria monocytogenes może prowadzić do choroby zwanej listeriozą.

 

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: Pierogi z mięsem wieprzowym, 500 g
Nazwa marki handlowej: Wiejski Młyn lub Swojscy
Numer partii: 079
Terminy przydatności do spożycia: 2023-04-11, 2023-04-12, 2023-04-15
Producent: Wiejski Młyn Sp. z o. o., Kolejowa 10A, 23-200 Kraśnik, weterynaryjny numer identyfikacyjny: PL 06074001 WE

 

 

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu wskazanego w komunikacie. W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu produktu objętego komunikatem, należy skontaktować się z lekarzem. 


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s