Reklama r2m

 

GIS: ryzyko listeriozy po spożyciu Łososia Atlantyckiego wędzonego

GIS: ryzyko listeriozy po spożyciu Łososia Atlantyckiego wędzonego


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o stwierdzeniu obecności ponadnormatywnej liczby bakterii Listeria monocytogenes w określonej poniżej partii produktu Łosoś Atlantycki wędzony na zimno.

Produkt był sprzedawany w sieci sklepów Carrefour Polska.

Spożycie żywności zanieczyszczonej Listeria monocytogenes może prowadzić do choroby zwanej listeriozą.

 

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: Classic’ ŁOSOŚ ALTANTYCKI wędzony na zimno 250g
Numer partii: L39321
Data minimalnej trwałości: 22.10.2022
Wyprodukowano dla Carrefour Polska Sp. z o.o., ul. Targowa 72, 03-734 Warszawa przez Suempol Sp. z o.o., ul. Białostocka 69A, 17-100 Bielsk Podlaski
 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu wskazanego w komunikacie. W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu produktu objętego komunikatem, należy skontaktować się z lekarzem. 


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s