Reklama r2m

 

GIS: ryzyko listeriozy po spożyciu kiełków brokułu i rzodkiewki

GIS: ryzyko listeriozy po spożyciu kiełków brokułu i rzodkiewki


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o stwierdzeniu obecności bakterii Listeria monocytogenes w określonej poniżej partii kiełków brokułu i kiełków brokułu rzodkiewki.

Spożycie żywności zanieczyszczonej Listeria monocytogenes może prowadzić do choroby zwanej listeriozą.

 

Szczegóły dotyczące produktów:

Nazwa produktu: "Kiełki brokułu 50 g" oraz "Kiełki DUO Brokułu Rzodkiewki, 70 g"
Numer partii: 07.04.2023 Z2
Termin przydatności do spożycia: 07.04.2023
Kod kreskowy: 5907771443225
Producent: Uniflora Sp. z o.o. ul. Lwowska 8, 42-202 Częstochowa

 

 

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu wskazanego w komunikacie. W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu produktu objętego komunikatem, należy skontaktować się z lekarzem. 


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s