Reklama r2m

 

GIS: ryzyko listeriozy po spożyciu boczku wędzonego

GIS: ryzyko listeriozy po spożyciu boczku wędzonego


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o stwierdzeniu obecności bakterii Listeria monocytogenes w określonej poniżej partii boczku wędzonego.

Spożycie żywności zanieczyszczonej Listeria monocytogenes może prowadzić do choroby zwanej listeriozą.

 

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: Boczek wędzony VAC
Numer partii: 01.11.2022 p. 5435
Termin przydatności do spożycia: 01.11.2022
Producent: Bacówka Towary Tradycyjne, Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, spółka komandytowa, ul. Rajbrot 470, 32-725 Rajbrot, 12010303

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu wskazanego w komunikacie. W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu produktu objętego komunikatem, należy skontaktować się z lekarzem. 


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s