Reklama r2m

 

GIS: Przekroczony poziom histaminy w konserwach rybnych

GIS: Przekroczony poziom histaminy w konserwach rybnych


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o kilku partii konserw rybnych zawierających anchois, ze względu na potencjalne przekroczenie dopuszczalnego poziomu histaminy.

Histamina to substancja, która jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Występuje także w wielu produktach spożywczych, ale przekroczenie dopuszczalnych dawek może stanowić ryzyko dla zdrowia.

Wskazane w komunikacie konserwy rybne były przeznaczone dla sieci sklepów Biedronka.


Szczegóły dotyczące produktu

Produkt: Filety z anchois w oleju słonecznikowym
Marki: Caprimar
Numer partii: R18G22 oraz R19G22
Najlepiej spożyć przed: 18.01.2024 oraz 19.01.2024
Kod kreskowy: 8410628463378
Producent: Consorcio Español Conservero S.A.
Dystrybutor: Jeronimo Martins Polska S.A.

 


 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać wskazanych w komunikacie partii produktu.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s